Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

YÖK'ten Transkript Bilgileri Yazısı

Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu imzalı resmi yazıda ''bilindiği üzere öğrenci ve mezunların eğitim gördükleri yükseköğretim kurumlarından almış oldukları derslere ilişkin transkript belgelerini e-Devlet Kapısı üzerinden alabilmelerine imkan sağlayan ''Transkript Belgesi Sorgulama/Doğrulama'' hizmetleri 9 Mayıs 2021 tarihi itibari ile açılmıştır.

Halihazırda Üniversilerimiz tarafından mevcut öğrencilerimize ilave olarak sekiz milyonu aşkın mezun transkript bilgisi de Yükseköğretim Bilgi Sistemi'ne (YÖKSİS) iletilmiş bulunmaktadır.

Bununla birlikte transkript bilgisine e-Devlet kapısından erişemeyen kişilerden transkript bilgilerinin sisteme yüklenmesine yönelik yoğun talepler gelmektedir.

Bu kapsamda mümkün olduğu kadar geriye giderek öncelikle 2012 yılı ve sonrasına ait tüm öğrenci, mezun ve ayrılanların transkript bilgilerinin 30 Haziran 2022 tarihine kadar YÖKSİS'e iletilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.'' denilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
YÖKTranskript Bilgileri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.