Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu

Yüksek Lisans ve Sertifika Programları Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandı

Protokol ile İLKSAN Üyeleri, TED Üniversitesi Lisansüstü Programlar Enstitüsü Eğitim Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Programından 15 kişilik kontenjan ile %25 indirimli olarak yararlanacak olup; söz konusu işbirliği gelecek yıllarda diğer yüksek lisans programları ve sertifika programları doğrultusunda yaygınlaştırılacaktır. 

TED Üniversitesi Lisansüstü Programlar Enstitüsü Eğitim Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı başvuru şartları ve takvimine https://eki.tedu.edu.tr/tr/eki/kabul-sartlari-ve-takvim adresinden ulaşabilirsiniz.

Kabul Şartları ve Takvim

Programa kabul edilmek için 4 yıllık lisans programı mezunu olmak gereklidir. Programda mezun olunan belli programlar gibi bir program şartı aranmamaktadır. Başvuranların ALES Eşit Ağırlık sınavından en az 55 puan almış olmaları (ALES puanına sahip olmayanların en az 5 yıllık eğitim kurumu deneyiminin olması), en az 2.25 akademik ortalamaya sahip olmaları ve program başvurularıyla ilgili Niyet Mektubu hazırlamış olmaları beklenmektedir.

2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi için Başvuru Takvimi

Uluslararası Öğrenci Başvuruları ve Erken Başvuru: 13 Nisan – 22 Mayıs 2020

Uluslararası Öğrenci Başvuruları ve Erken Başvuru Mülakatları: 01 – 05 Haziran 2020

Tüm Öğrenci Grupları için Başvurular: 23 Mayıs – 4 Eylül 2020

Tüm Öğrenci Grupları için Mülakatlar: 7 – 13 Eylül 2020

*Tüm başvuru ve mülakat tarihleri, COVID-19 pandemisi nedeniyle akademik takvimde yapılabilecek değişikliklere göre güncellenebilir.

Başvuru için tıklayınız: http://admission.tedu.edu.tr

Başvurusuna göz atmak ya da eksik kalan başvurusunu tamamlamak isteyen adaylar https://portal.tedu.edu.tr adresinden, başvuru esnasında e-posta yoluyla kendilerine iletilen kullanıcı adı ve şifre bilgileri ile giriş yapabilir.

*Online başvuru yapmada sorun yaşayan adaylar başvuru belgelerinin tümünü e-posta ([email protected]) ile veya elden Lisansüstü Programlar Enstitüsü Sekreterliğine teslim edebilirler.

Başvuruda İstenen Belgeler

Onaylı lisans diploması örneği

En son mezun olunan veya devam edilen lisans programından alınan not çizelgesinin (transkript) taranmış bir kopyası

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Erkek öğrenciler için Askerlik Durumu Belgesi

Güncel özgeçmiş

Güncel ALES Sonuç Belgesi, Eşit Ağırlık sınavından en az 55 puan (veya ALES puanına sahip olmayanların en az 5 yıllık eğitim kurumu deneyimine ilişkin belge)

Niyet Mektubu

Program Ücreti

Her kayıt dönemi için ödenecek ücret kredi başına 465 TL (KDV Dahildir) üzerinden hesaplanır. Kredisiz dersler 3 kredilik ders olarak fiyatlandırılır.

Uluslararası öğrenciler için ödenecek ücret detaylarına https://ipo.tedu.edu.tr/tr/ipo/ucretler-0 linkinden ulaşılabilir. 

Değerlendirme Kriterleri

Lisans Mezuniyet Not Ortalaması: %20

Mülakat: %30

ALES Puanı: %50

* ALES puanı olmayan ancak en az 5 yıllık eğitim kurumu deneyimine sahip olan adayların puanı yetmiş (70) olarak değerlendirmeye alınır.

Kayıtlarda İstenilen Belgeler

Mezuniyet Belgesi veya Diplomanın onaylı örneği (aslı görülerek Üniversite veya noter veya TEDÜ tarafından onaylanmış)

Diploma Denklik Belgesi (yurt dışından alınan diplomalar için)

Not Çizelgesi-Transkript (onaylı kapalı zarf)

ALES Sonuç Belgesi (internet çıktısı) veya 5 yıllık eğitim kurumu deneyim belgesi

Güncel Özgeçmiş

Askerlik Durum Belgesi (Tecil/Terhis/Muaf) 

4 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda biyometrik fotoğraf (fotoğrafınız renkli ve son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır.)

Öğrenim Ücreti Dekontu

Doktora Derecesi Sahibi Öğrenci Adayları için ALES Koşulu 

TED Üniversitesi, Lisansüstü Programlar Enstitüsü’ne bağlı lisansüstü programlara başvuruda bulunan “Doktora / sanatta yeterlik / tıpta uzmanlık / diş hekimliğinde uzmanlık / veteriner hekimliğinde uzmanlık / eczacılıkta uzmanlık" mezunlarından ALES’e girme şartı aranmaz ve tüm programlarda bu derecelere sahip adaylardan ALES’e girmeyenlerin ALES puanı 70 kabul edilir.

Eğitim Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans programı hakkında detaylı bilgiye ise https://eki.tedu.edu.tr/tr/eki adresinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.