KamuMeb

9 Mayıs 2020 İtibarıyla Kurulan ve Kapatılan Enstitü ve Fakülteler

AKADEMİK PERSONEL

Ekli I Sayılı Listede Belirtilen Enstitü ve Fakültelerin Kurulması ve Ekli II Sayılı Listede Belirtilen Enstitü ve Yüksekokulların Kapatılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2504) 09 Mayıs 2020 Tarihli ve 31122 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı.

Enstitü ve Fakültelerin kurulması ve kapatılmasına 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 30'uncu maddesi gereğince karar verilmiştir. Türkiye'nin en gözde üniversitelerinin enstitü ve fakültelerinin kurulmasına ve kapatılmasına karar verildi.

KURULAN ENSTİTÜ VE FAKÜLTELER

2504 Karar Sayısına göre Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Niksar Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Siirt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi İlaç Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü, Bahçeşehir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kuruldu.

KAPATILAN ENSTİTÜ VE FAKÜLTELER

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Niksar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Siirt Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü kapatıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.