KamuMeb

Bakan Tekin'den Hizmet Puanı Açıklaması

EĞİTİM PERSONELİ

Anadolu Yayıncılar Derneğinin düzenlediği "Anadolu Sohbetleri" programında basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önemli açıklamalarda bulundu.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlere, 22 il arasında tayin hakkı tanındı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında okul tercihi yapacak depremzede öğrencilere "pozitif ayrımcılık" uygulandı. Öğretmen yetiştirme sürecine ilişkin Yükseköğretim Kurulu ile proje hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Yakınlarını kaybetmiş, öğretmenini kaybetmiş, ailesini kaybetmiş öğrencilerimizin sınavlara sağlıklı hazırlanmasının çok da mümkün olmayacağını düşünerek beş il ve iki ilçemizdeki öğrencilerimize pozitif ayrımcılık yaparak sınavla öğrenci alan okullarda her şube için iki ilave kontenjan ürettik.

Bütün değişimler bittikten sonra hâlâ problem yaşayan, yer değiştiremeyen deprem bölgesindeki arkadaşlarımızın belli koşullarda yer değiştirmelerini sağlayacak bir mekanizma kurduk. Burada görev yapmaya devam eden öğretmenlerimize desteklerimizi sürdüreceğiz, bu öğretmenlerin hizmet puanlarını artıracağız.'' dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.