KamuMeb

Eğitim Çalışanlarına Şiddet Açıklaması

EĞİTİM PERSONELİ

Eskişehir 1 No’lu Şube’nin düzenlediği toplantıya katılan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, önemli açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, ''Eğitim, hizmetlisi, memuru, şefi ve öğretmeniyle bir bütündür. Hizmetli, memur, şeflerimiz başta olmak üzere, tüm genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının mali ve özlük hakları iyileştirilmeli, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları düzenli olarak yapılmalıdır.

Eğitim, şiddeti ortadan kaldıracak bir enstrüman olarak nitelendirilirken, şiddetin eğitimi tehdit eder hâle gelmesi, bunun geleceğimizi tehlikeye sokacak boyuta doğru tırmanıyor olması, eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı ivedi, acil ve köklü bir çözüm getirmeyi zaruri kılmaktadır. Her geçen gün yönünü biraz daha kaybeden; saygı, sevgi, hoşgörü ve sabır gibi değerlerimizi örseleyen şiddetin toplumun hayatından topyekûn çıkması, eğitim çalışanlarının bir daha şiddetin kurbanı olmaması için caydırıcı hükümler içeren bir yasal düzenleme Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında ele alınmalıdır.'' dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.