KamuMeb

Görevde Yükselme Sınavı İçin Çan Eğrisi Yöntemi Uygulanması (12 Temmuz 2023)

EĞİTİM PERSONELİ

Eğitim Gücü-Sen tarafından 2023/416 sayılı Görevde Yükselme Sınavı İçin Çan Eğrisi Yöntemi Uygulanması konulu 12 Temmuz 2023 tarihli resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 09.07.2023 tarihinde, eğitim çalışanlarımıza Şube Müdürlüğü, Şeflik, Saymanlık ve Memurluk kadrolarına geçiş için Görevde Yükselme Sınavı düzenlemiştir.

Yapılan sınavların önceki sınavlara nazaran zor bir sınav olduğu ve barajı geçecek kişi sayısının münhal kadro sayısına göre çok düşük olacağı üyelerimiz tarafından bizlere iletilmiştir. Barajı geçen sayısının azlığı başvuru kılavuzunda belirtilen münhal kadro sayısından az olacağından dolayı kadrolar boş kalacak olup bu durum sınava giren eğitim çalışanlarımıza karşı mağduriyet yaratmaktadır.

Bu mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla; Bakanlığımızın 2015 yılında yapılan Görevde Yükselme Sınavı’nda hayata geçirdiği ve mağduriyetleri giderdiği aşikar olan Bağıl Değerlendirme / Çan Eğrisi yönteminin uygulamaya konulmasını talep ediyoruz. Gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.