KamuMeb

İl-İlçe Emri Verilerek Öğretmenlerin Eş Durumundan Tayin Talepleri Karşılanmalı

EĞİTİM PERSONELİ

2 Ağustos 2022 tarihinde Bengütürk TV'de yayınlanan Söz Hakkı programının canlı yayın konuğu olan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, il ve ilçe emri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Geride bıraktığımız yıllarda mazeret tayinlerinde yaşanan sıkıntılar bir kez daha yaşanmasın. Özellikle de eş durumundan tayin talebinde bulunan tüm öğretmenlerimizin tayin istekleri gerçekleştirilmelidir. Parçalanmış öğretmen ailelerin sorunları artık bu ülkenin gündeminden çıkarılmalıdır.

Çocuğunu başka ilde bırakmış bir öğretmen annenin hangi motivasyon ile eğitim hizmeti verilmesi düşünülüyor ki? Ayrıca eş durumundan tayin bekleyen öğretmenlerin sayısı da çok değildir. Yani öğretmen dağılımında uçurum söz konusu olmayacaktır.

Bakınız il içinde Ankara merkez ile Nallıhan ilçesi arası 160km’dir. Bir öğretmenin günlük geliş-gidiş yaptığı düşünüldüğünde büyük bir dram ortaya çıkar. Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’e bir kez daha çağrıda bulunuyorum; il-ilçe emri verilerek eş durumundan dolayı bütün tayin talepleri karşılanmasıdır.'' dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.