KamuMeb

Koronavirüs Tespit Edilen Kişilerin İzolasyon Süresi (MEB)

EĞİTİM PERSONELİ

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 24301423-136-E.12247702 sayılı Koronavirüse Karşı Alınacak Tedbirler konulu 7 Eylül 2020 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Bakanlığımız okul/kurumlarında Koronavirüsün yayılımını engellemek üzere önlemler ivedilikle alınmaktadır. Koronavirüs (COVID-19) salgınıyla etkin mücadele edilmesi ve sürecin hassasiyetle yönetilmesi için aşağıda yer alan hususların uygulanması önemli görülmektedir.

COVID-19 salgınının kontrolüne yönelik olarak, vakaların izolasyonlarının sonlandırılması ve ise başlaması ile ilgili süreçler, Sağlık Bakanlığı COVID-19 Bilimsel Danışma Kurulu tarafından ''Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon'' rehberi 5 Eylül 2020 tarihinde değişiklik yapılarak yeniden güncellenmiştir.

Bu itibarla, Genel Müdürlüğümüz 26 Ağustos 2020 tarihli ve 11385132 sayılı yazısının C maddesi ''COVID-19 Tanısı İle Tedavisi Yapılanların Okul/Kuruma Dönüşünde Yapılması Gerekli İş ve İşlemler'' başlığında belirtilen hususlar aşağıdaki şekilde revize edilmesi uygun görülmektedir.

Çalışan, sağlık kuruluşları tarafından verilen raporları yönetime uzaktan ileten ileti araçları ile bildirir. İşverenlerce, raporların geçerlilik süresi ile ilgili Sağlık Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ve diğer resmi makamların açıklamaları takip edilmesi b) Belirti göstermeyen veya hafif vakalarda (evde i
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.