KamuMeb

Mazerete Bağlı Yer Değişikliğinde İl-İlçe Emri Verilmesi (22 Ağustos 2022)

EĞİTİM PERSONELİ

Anadolu Eğitim Sendikası (AES) tarafından 3008-22/6949 sayılı Mazerete Bağlı Yer Değişikliğinde İl-İlçe Emri Verilmesi konulu 22 Ağustos 2022 tarihli resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Genel Başkan Mehmet Alper Öğretici e-imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere bakanlığınız tarafından “2022 Yaz Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme” duyurusu yayınlanmıştı. Söz konusu duyuruya göre mazerete bağlı yer değiştirmeler, norm kadro açığına göre öğretmenlerin tercihlerine göre hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.

Belirtmek gerekir ki; öğretmenler iller arasında veya il içinde durumlarına uygun norm açığı bulunan kuruma atansalar dahi, aile olarak birbirinden uzak kalan eşler ile sağlık özrüne uygun hastaneye olan uzaklık veya eşinin bulunduğu yerleşim yeri gözetilmeden atamasının yapılması sorunu çözmeyecektir. Bu durumda arasında yüzlerce kilometre mesafeler bulunan iller ve ilçeler olduğu düşünülürse, mazerete bağlı yer değişikliği amacına ulaşmamış olacaktır.

Bundan dolayı mazerete bağlı yer değişikliğinde il-ilçe emrinin uygulanması büyük önem taşımaktadır. Atamaların amacına ulaşması için ve öğretmenlerimizin görevlerini yerine getirirken mazeretini düşünmeye devam etmemesi için il-ilçe emri büyük gerekliliktir. Gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.