KamuMeb

MEB’den Alan Geçiş Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu

EĞİTİM PERSONELİ

KamuMeb.net - Anadolu Teknik/Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı.

KamuMeb.net - Ders yılı süresince ATP/AMP alanları hakkında 9'uncu sınıf öğrencilerine rehberlik ve bilgilendirme yapılacak. //mbs.meb.gov.tr/ ve //www.alantercihleri.com/ adreslerinden Mesleki bilgi edinilebilir ve sınıf rehber öğretmeni gözetiminde bu adresteki testler yapılıp mesleki eğilimler belirlenebilir.

ATP/AMP ve meslek alanlarına geçiş ve tercihe yönelik iş ve işlemler hakkında 9 uncu sınıf öğrenci velilerine bilgilendirme toplantısı 2-22 Nisan 2018 tarihinde yapılacak.

MBY sınavının yapılacağı denizcilik alanı bulunan okullar 16 Nisan 2018 tarihinde e-Okul sisteminde ilan edilecek.

17 Nisan - 4 Mayıs 2018 tarihinde MBY sınavı başvuruları velilerce e-Okul Sistemi üzerinden yapılacak ve okul müdürlüğünce başvuru sayısına göre MBY sınavını yapacak komisyon oluşturulacak. MBY sınavı 7-14 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak

Denizcilik meslek alanında öğrencinin sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olduğunu gösterir sağlık raporları ve Yönetmeliğin 31/5 maddesi gereği anne/baba mesleğini gösteren belge 8-21 Mayıs 2018 tarihinde tarihinde okul müdürlüğüne/komisyona teslim edilecek.

8-25 Mayıs 2018 tarihinde MBY sınav sonuçları açıklanacak ve denizcilik meslek alanında sağlık raporları,Yönetmeliğin 31/5 maddesi gereği anne/baba mesleğini gösteren belge okul müdürlüklerince e-Okul Sistemine işlenecek.

ATP ve AMP meslek alanlarına ait tercihler bireysel başvuru ekranından 14-25 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak. Tercih başvuruları 14-29 Mayıs 2018 tarihinde okul müdürlüğünce e-Okul Sisteminde onaylanacak.

Okul yönetimlerince, ATP/AMP meslek alanlarına alınacak öğrenci kontenjanları 8-19 Haziran 2018 tarihinde e-Okul Sistemine girilecek. ATP/AMP alanlarına alınacak öğrenci kontenjanları 20 Haziran 2018 tarihinde e-Okul Sisteminde ilan edilecek. Alana geçiş sonuçları 22 Haziran 2018 tarihinde e-Okul Sisteminde ilan edilecek.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.