KamuMeb

Meslek Kanunu İçin Adım Atma Vakti

EĞİTİM PERSONELİ

Mardin ve Şırnak şubelerinin genişletilmiş il divan toplantısına katılan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, önemli açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, “Başarmak kadar başarıyı sürdürebilir kılmak, kazanmak kadar elde edilenleri korumak da önemlidir. Bizler, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kazanımların adresi Eğitim-Bir-Sen çatısı altında hak, emek ve özgürlük mücadelemize güçlü bir şekilde devam edeceğiz.

İşçi sendikacılığında olan sendikalı ile sendikasızın toplu sözleşmeden yararlanma biçiminin memur sendikacılığında olmaması, sendikalı ile sendikasızın arasına fark konulmaması emeğimizin hak ettiği değeri bulmasını engelledi. 6. Dönem Toplu Sözleşme’de önemli bir eşiği daha aştık. Sendikalı ile sendikasız arasında yıllık 1600 TL fark oluşmasını sağladık. Bu fark, katsayıya bağladığımız için ikinci yılda 2000 TL’yi geçecektir. Diğer haksızlıkları gidermek, mevcut sorunlara çözüm bulmak için ise mücadelemizi sürdüreceğiz.

Öğretmenin kariyer basamaklarını tanımlayan, aday öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen şeklinde her basamağı bir öncekinden farklı hak, yetki, sorumlulukla donatan, ilave özlük hakları getiren, istihdam ve iş güvencesi içeren; eğitim kurumu yöneticiliğinin kariyer meslek olduğu, eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı içinde kadro unvanı şeklinde tasarlandığı, müktesep haklar içeren bir kanuna ihtiyaç vardır. Kanun, beklentileri karşılayacak şekilde bir an önce çıkarılmalıdır.

Kovid-19 salgını tedbirleri gereği hijyenin öneminin daha da artması nedeniyle kurumlarda personel ihtiyacı daha fazla hissedilmektedir. Bugünlerde öne alınması, çözüme kavuşturulması gereken sorunlardan biri de personel açığıdır. Okul bazlı bütçe ile soruna köklü çözüm getirilmelidir” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.