KamuMeb

Meslek Kanununun Eksikliği Hukuki Açıdan Boşluk, Mesleki Açıdan Yoksunluktur

EĞİTİM PERSONELİ

Ankara Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenlik meslek Kanunu konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenlik mesleğinin statüsünü yükseltecek, mesleği tüm aşama ve basamaklarıyla ele alacak, öğretmenlerin haklarını koruyacak, çalışma şartlarını iyileştirecek, eğitimcilere karşı artan şiddet olaylarının önüne geçecek öğretmenlik meslek kanununun artık geciktirilmeden çıkarılması gerektiğini dile getirdi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “İnsanlığın kadim mesleklerinden öğretmenlik, beşerin insanlaşması ve bireyin uzmanlaşması konusunda rehber ve rol modeldir. Mesleğin hak ettiği şekilde tanımlanması, sosyal zeminde öğretmenlerin itibarının, haklarının korunması ve artırılması, yönetmeliklerle, genelgelerle oluşan görev, yetki, ehliyet, liyakat noktasındaki dağınıklığın giderilmesi gerekmektedir. Meslek kanununun hala çıkarılmamış olması hukuki açıdan boşluk, mesleki açıdan ise yoksunluktur. Bu yüzden öğretmenlik meslek kanununun çıkarılması konusundaki ısrarımızı sürdürüyoruz. Hedefler ve gerçekler bağlamında uluslararası standartlara uygun bir kariyer mesleği niteliği taşıyan; öğretmenin etkinliğini artıracak, itibarını yükseltecek meslek kanunu bir an önce çıkarılmalıdır.” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.