KamuMeb

Mesleki Eğitimler 7 Güne Uzatıldı

EĞİTİM PERSONELİ

Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde ara tatillerde beş gün olarak planlanan eğitimlerin yoğun talep nedeniyle yedi güne uzatıldı haberi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. 

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı birinci ara tatilinde 15-19 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen meslek çalışmalar uzaktan eğitim şeklindeydi. Mesleki eğitim süresi boyunca 16 farklı eğitim içeriğine EBA Platformu üzerinden erişim sağlanmıştı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Öğretmenlerimiz için ara tatilde 5 gün eğitim planlamıştık. Talep nedeniyle bu süre yetmedi. 5 günlük eğitimleri 7 güne uzattık. Öğretmenlerimizin mesleki gelişimi bizim en önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Bu nedenle 20’ncisini 1-3 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Millî Eğitim Şûrası’nda da ele alacağımız 3 ana konudan birini de "öğretmenlerin mesleki gelişimi" olarak belirledik. 1 milyon 200 bin öğretmenimizin ihtiyaç ve ilgi duyduğu her konuda eğitim programlarıyla onlara destek olmayı sürdüreceğiz.'' dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.