KamuMeb

Mülakat Kaldırılmalıdır

EĞİTİM PERSONELİ

12 Ağustos 2021 tarihinde yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri eğitim yönetiminde liyakat ve hakkaniyet vurgusunda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, mülakat marifetiyle yaşanan hak gasplarına değindi ve Milli Eğitim Bakanı Özer’den, yönetici atamalarında mülakatın kaldırılarak, yazılı sınav puanının dikkate alınmasını, proje okullarına yapılan atamaların da Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliğine bağlı kılınmasını istedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Temennimiz öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması, güvenlik soruşturması temiz olan adayların KPSS puan üstünlüğüne göre atamalarının yapılmasıdır. Bu gerçekleşene kadar Sayın Selçuk döneminde yapılan uygulamanın devam etmesini istiyoruz.” dedi.

Öğretmenlerin verilen nöbet görevinin isteğe bağlı olması gerektiğini kaydeden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilmemeli, haftada birden fazla verilen her bir nöbet görevi için ek ders ücreti ödenebilmesi için mevzuatta düzenleme yapılmalıdır.” diye konuştu. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.