KamuMeb

Öğretmenevlerinde Öğretmen İndirimleri (19 Eylül 2022)

EĞİTİM PERSONELİ

Eğitim Gücü-Sen tarafından 2022/690 sayılı Öğretmenevlerinde Öğretmen İndirimleri konulu 19 Eylül 2022 tarihli resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Eylül 2022 tarihi itibariyle öğretmenevlerinde, öğretmenler için konaklama ücretlerinde indirim kararı almıştır. Bu yeni düzenlemeyle öğretmenler bu tarihten itibaren öğretmen evlerinde %50 indirimli olarak kalacaktır.

Sendikamıza öğretmenlerden gelen talepler doğrultusunda öğretmenevlerinde öğretmene tanınan indirim hakkının öğretmenin birinci derece yakınlarına tanınmadığı ifade edilmektedir. Devletimizin, başta bakanlık, kurum ve kuruluşlarında personele dönük sosyal tesislerde, memurun birinci derece yakınlarına konaklama konusunda memurla aynı haklar tanınmaktadır. Bakanlığımıza bağlı öğretmenevlerinde öğretmenin birinci derece akrabalarına bu hakların tanınmaması adil bir uygulama değildir.

Bakanlığımızın konuyla ilgili, gerekli çalışmaları yaparak öğretmenin birinci derece yakınlarına da %50 indirim tarifesinin uygulanması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.