KamuMeb

Öğretmenler 2021 Yılı İl Emri Talep Ediyor

EĞİTİM PERSONELİ

2021 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme için birinci aşama olan başvurular 4-8 Ocak 2021 tarihleri arasında alınmıştı. Ardından ön başvuru süresi 12.01.2021 Salı günü saat 17.00'ye kadar uzatılmıştı. Ön başvuruların sona ermesinin ardından ikinci aşama bekleniyor.

İkinci aşama olan tercihler 18-22 Ocak 2021 tarihleri arasında alınacak, atamalar 26 Ocak 2021 tarihinde yapılacak, tebligat ve ilişik kesme işlemleri 26 Ocak 2021 tarihinden itibaren yapılacak.

2. aşama başvurularda okul/kurum bazlı tercihler yapacak öğretmenler yeteri kadar kontenjan açılmamasından dolayı mağdur olmak ile karşı karşıya. Dolayısıyla öğretmenler özür grubu atamalarında il emri verilmesini talep ediyorlar.

İl emri verilmesini talep eden öğretmenler "Sayın bakanım il dışı özür grubu 26 Ocak‘ta İl emri ile ailesine kavuşsun. Bu zor pandemi sürecinde artık ailemizle aramızda bin küsür kilometre olmasın. Lütfen sesimizi duyun." diyor.

İl emri bekleyenler CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'ya çağrıda bulunuyor ve "Sayın vekilim bizler il dışı özür grubu atamasına başvuran öğretmenleriz.26 Ocak‘ta normlar yüzünden mağdur olmak istemiyoruz.İl emri uygulanırsa ailemize kesin olarak kavuşacağız. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'na soru önergesi vermenizi talep ediyoruz." diyor.

Öğretmenlerin aile bütünlüğünün sağlanması konusunda gerekli adımların atılmasını diliyor talebi destekliyoruz.

Yorumlar (14)

Seçil 3 Yıl Önce

Vekilimiz Burcu Köksal soru önergesi verdi olumlu bir cevap bekliyoruz il emri ile ailemize kavuşmak istiyoruz.

Buket 3 Yıl Önce

Biz yıllardır mesafelerde kaybolduk aile olmayı unuttuk. Artık yarım dönem bile bize bir asır gibi geliyor. İl emri kesinlikle gelmelidir.

Cansel 3 Yıl Önce

Son yılların en yıpratıcı döneminde atanan sözleşmeli öğretmenlerdik ve ya işini ya eşini diye önümüze iki seçenek sunuldu. Biz işimizi seçtik ve sabrettik. Artık kadromuzu aldık ve norm ve yüksek hizmet puanı engeline takılmadan ailelerimize kavuşmak istiyoruz. Mazeretimiz en temel hakkımızdır ve bunun sağlanması için İl Emri Şart.

Ece 3 Yıl Önce

Ailemizle olmayı istemek bizim en doğal hakkımız. İl emri şart!

Mustafa T. 3 Yıl Önce

İl emri talep ediyoruz!

Nurgül 3 Yıl Önce

Aile bütünlüğümüz bozulmasın. 3,5 yıllık hasret sona ersin. 1400 km uzaklıktan aile olunmuyor. 26 ocak günü tüm kadrolu öğretmenlere il emri verilmesi ile bayram gunu olsun

Hülya 3 Yıl Önce

Aile olmak en büyük mazeretimiz il emri verilerek tayinimiz yapılmalı.

Dilek 3 Yıl Önce

Artık ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. Birileri bizi de görmeli artık. Şu zorlu süreçte ailemizden çok uzakta maddi ve manevi olarak çökmüş durumdayız. Sayımızın az ya da çok olması önemsenmemeli. Bir kişi bile yaşamamalı bu durumu. Empati kursun sayın yetkililer yaşadığımız çok zor bir durum bizi ancak İl emri kurtarabilir

Bayram 3 Yıl Önce

Şu koronavirüs sürecinde en çok ailelerimize ihtiyacımız var,il emri istiyoruz

Dilek 3 Yıl Önce

Ağlamaktan gözümde yaş kalmadı artık. Şu zorlu şartlarda bir de ailemizden ayrı kalmak zorundayız. Bizi kavuşturacak tek çare İl emri. Mağdur olan insanların sayısı önemli olmamalı. Bir kişi bile benim yaşadığım acıyı yaşamaya devam etmemeli. Uzaktan aile olmak ne kadar zor yaşamayan bilemez. Lütfen sayın yetkililer sesimize kulak verin

Sema 3 Yıl Önce

2017 temmuz atamaları olarak 3,5 yıldır ailemizden ayrıyız.Artik eş durumu hakkı kazandık ama şimdi de dolu normlar bizi korkutuyor.Lutfen il emri verilsin biz de ailemize kavuşalım

Merve 3 Yıl Önce

Yıllardır ailemizden uzakta yaşıyoruz.Dolu normlar yüzunden kavuşamıyoruz.Bu yüzden il emri şart

Tuba 3 Yıl Önce

Norm kadrolar dolu.bitane tercih bile yapamicam.Nasil aile birligimiz olacak.İl Emri olması lazım

Mehtap 3 Yıl Önce

Tam 3,5 yıl hizmetimizi yerine getirdik, kadroya da gectik. Eş durumuna başvurduk ama dolu normlar yüzünden yerleşemedik. Yine ailemize kavusamadik. Her türlü şartı sağladığımız halde daha da ayri kalmamak icin İL EMRİ talep ediyoruz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.