KamuMeb

Öğretmenlik Meslek Kanunu İvedilikle Çıkarılmalıdır

EĞİTİM PERSONELİ

Video konferans yöntemiyle yapılan Eğitim-Bir-Sen (Millî Eğitim Şubeleri) Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın önemli açıklamalarda bulundu.

Uzaktan eğitim sürecinde eğitim çalışanlarının herhangi bir hak kaybına uğramamalarının önemli bir kazanım olduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kovid-19 salgın sürecinde hazırladığımız raporlarımız, önerilerimiz ve eleştirilerimiz sayesinde eğitim çalışanlarının birçok sorunu çözüldü. Uygulama içerisinde ortaya çıkan güncel sorunlar da teşkilatımızla yaptığımız istişareler ve taleplerimiz doğrultusunda çözülmeye devam ediyor.

Alandan, sahadaki uygulayıcılardan, teşkilatlarımızdan aldığımız, bize iletilen sorunların çözümü için Bakanlık yetkilileriyle gereken görüşmeleri yaptık. Uzaktan eğitim sürecinde ücretli öğretmenlerin, usta öğreticilerin mağduriyetinin önüne geçilmesi, mazeret tayini, öğretmenlerin iller arası yer değişikliği hakkı, atamaları yapıldığı hâlde kararnamesi gönderilmeyen öğretmenlerin göreve başlatılmaları için sendika olarak üzerimize düşeni yerine getirdik. Böylece eğitim çalışanlarının hak kaybına uğramasının önüne geçtik” dedi.

"Öğretmenin sınıfta öğrencisiyle birlikte yer alması ve mesleğin saygınlığının korunması temel hedef olmalıdır" diyen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, salgın sürecinde okulların açılması taleplerinin ne kadar doğru ve yerinde bir talep olduğunu gördüklerini belirtti ve “eğitim çalışanlarının saygınlığına, toplumsal konumuna, meslekî yeterliliğine zarar verecek söz ve davranışlardan ısrarla kaçındık. Öğretmenin sınıfta öğrencisiyle birlikte yer alması ve mesleğin saygınlığının korunması temel hedefimiz oldu. Aradan geçen zaman bizim haklılığımızı bir kez daha ortaya koydu. Yüz yüze eğitime yeniden ara verilmiş olsa da toplum, en güvenli yerin okul olduğunu gördü.” dedi.

Mesleğin hak ettiği şekilde tanımlanması, sosyal zeminde öğretmenlerin itibarının, haklarının korunması ve artırılması, yönetmeliklerle, genelgelerle oluşan görev, yetki, ehliyet, liyakat noktasındaki dağınıklığın giderilmesi için Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun öğretmenlerin statüsünü, toplumsal itibarını yükseltebilecek, haklarda kazanç sağlayacak, çalışma şartlarını iyileştirecek, şiddeti de önleyecek bir içerikle ivedilikle çıkarılması çağrısında bulunan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "gereken tedbirler alınarak yüz yüze eğitim öncelenmelidir" dedi ve “bilişim altyapısının mevcut durumu ve kırsaldan merkeze doğru öğrenci, öğretmen ve eğitim kurumlarının aynı imkânlara eşit bir biçimde erişemediği dikkate aldığında, bütün eğitimin dijital ortamda yürütülemeyeceği gerçeğinden hareketle, gereken tedbirler alınmak suretiyle yüz yüze eğitime bir an evvel geçilmelidir” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.