KamuMeb

Okul Kütüphaneleri (16 Eylül 2021)

EĞİTİM PERSONELİ

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından E-76198665-806.99-32170518 sayılı Okul Kütüphaneleri konulu 16 Eylül 2021 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür V. Bakan a. Kemal Karahan imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımız; çocuklarda okuma, öğrenme ve yaşamları boyunca kütüphane kullanma alışkanlığı ile zevkini geliştirmek ve sürdürmek amacıyla kütüphanesiz okul kalmamasını, her okulda kütüphane kurulmasını hedeflemektedir.

Bu bağlamda okul kütüphanelerine yönelik projelendirme için ihtiyaç analizine esas teşkil etmek üzere; ilinizde daha önce Bakanlığımız, sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve hayırseverler vb. kurum ve kuruluşlar tarafından kütüphane kurulmamış ve kütüphane kurulmaya uygun alanları olan okullarla ilgili bilgilerin 24 Eylül 2021 tarihi mesai bitimine kadar Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.

Yazımız ekinde bulunan excel talep formu doldurulurken, söz konusu okulda kütüphane bulunmadığı ve kütüphane kurmaya uygun bir alanı olduğu ile ilgili gerekli araştırma ve incelemenin yapılarak ihtiyaç durumunun doğru tespit edilmesi önem arz etmektedir.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.