KamuMeb

Özür Grubu Atamalarında 31 Aralık Detayı

EĞİTİM PERSONELİ

Ağustos ayı içerisinde başvuruları alınması beklenen 2021 Yılı Özür Grubu Atama Dönemine az bir süre kaldı. Bu dönem öncesinde sözleşmeli öğretmenlerin önemli bir talebi var.

2018 Temmuz döneminde sözleşmeli öğretmenlerin talepleri; 2021 Ağustos Özür Grubu atamalarında başvuru kılavuzuna 31 Aralık 2021 tarihine kadar kadroya geçecek sözleşmeli öğretmenlerin de dahil edilmesi.

2021 Ağustos Özür Grubu Atamalarına 24 Temmuz 2018 tarihinde atanan sözleşmeli öğretmenler de dahil edilsin. Böylece sözleşmeli öğretmenlerin mağduriyeti son bulmuş olacak. 

2017 Yılı KPSS Sınavı'na girip, 24 Temmuz 2018 tarihinde atanan Sözleşmeli Öğretmenlerin; güvenlik soruşturması ve benzeri sebeplerle göreve başlama süresi Eylül ve Ekim aylarına kadar gecikti. 3+1 sistemi gereği bu yıl Eylül-Ekim'de kadro alıyorlar. Ancak 2021 Ağustos ayında yapılacak Eş Durumu ve Sağlık Özrüne Bağlı Yer Değiştirme sürecinden 1 ay gibi bir zaman farkla faydalanamıyorlar. 3 yıldır ayrı olan aileler ve yakını hasta olan sözleşmeli öğretmenler 6 ay daha beklemek zorunda kalmaktadır. Kılavuzda eğer 31 Aralığa kadar kadroya geçecek sözleşmeliler de dahil edilirse sorunları çözülecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuya ilişkin olumlu yönde adım atacağını düşünüyoruz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.