KamuMeb

Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin Tatil İzni (6 Şubat 2024)

EĞİTİM PERSONELİ

Eğitim Gücü-Sen tarafından 2024/97 sayılı Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin Tatil İzni konulu 6 Şubat 2024 tarihli resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Bakanlığınımıza bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde çalışan öğretmenler, fizyoterapist ve memurlar Devlet Memurları Kanunu’na göre yıllık izin kullanmaktadır. Okullarda uygulanan sömestr tatili, yaz tatili, kar tatili vb tatillerden faydalanamamaktadır. Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin temel işleyişi gereği çalışılan kişilerin öğrenci, veli ve öğretmenler olduğu düşünüldüğünde okulların ve diğer kurumların tatil olduğu günlerde Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin de iş yoğunluğu azalmaktadır.

Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde çalışan öğretmenlerin ve diğer personellerin de okullarda görev alan öğretmenler gibi izin kullanabilmesi, kar, taziye, hastalık vb. sebeplerle uygulanan tatil ve izinlerin bu kurumları da kapsayabilmesi için yönetmelikte ilgili değişikliklerin yapılması ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.