KamuMeb

Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapıldı

EĞİTİM PERSONELİ

KamuMeb.net - 24 Mart 2018 Tarihli ve 30370 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre bazı madde ve fıkrada değişiklik oldu.

KamuMeb.net - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 30370 sayılı yönetmelik değişikliği detayları belli oldu. Buna göre 3/8/2016 tarihli ve 29790 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin 11 inci maddesi ve 18 inci maddesinin ikinci fıkrası değiştirilmiştir.

Sözlü sınav konuları ve ağırlıklarına bakıldığında Eğitim Bilimleri ve Genel Kültür konusunun %20, bir konuyu kavrayıp özetleme ifade yeteneği ve muhakeme gücü konusunun %20, iletişim becerileri özgüveni ve ikna kabiliyeti konusunun %20, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı konusunun %20, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri konusunun %20 ağırlığı bulunmaktadır.

İhtiyaç fazlası konumda bulunan sözleşmeli öğretmenler, istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atamaya esas puan üstünlüğüne göre il içinde alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına valiliklerce atanır; bunlardan il içinde alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunmayanlar, istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atamaya esas puan üstünlüğüne göre il dışında alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına Bakanlıkça atanır. Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmeleri, bu fıkraya göre yapılması öngörülen görev yeri değişikliğini kabul etmemeleri hâlinde sona erer.

Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.