KamuMeb

Taşımalı Eğitim Yoluyla Eğitim Gören Öğrencilerin Öğle Yemeği (18 Nisan 2022)

EĞİTİM PERSONELİ

Eğitim-İş tarafından 000/11/521 sayılı Taşımalı Eğitim Yoluyla Eğitim Gören Öğrencilerin Öğle Yemeği konulu 18 Nisan 2022 tarihli resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi.

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Sendikamıza, 11 Eylül 2014 tarihli ve 29116 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği gereği taşıma kapsamındaki öğrencilerimize verilen öğle yemeği ihalesini alan özel firmaların ve bazı illerde de Öğretmenevleri ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüklerinin artan gıda fiyatlarını ve Ramazan ayını bahane ederek teknik şartnamede yer almasına rağmen üç çeşit öğle yemeğini iki çeşide, bazı illerde de bir çeşide düşürdükleri bilgileri gelmektedir.

11 Eylül 2014 tarihli 29116 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği'nin 20. maddesinin 3. fıkrasında taşıma kapsamındaki öğrencilerimize verilecek yemeklerin besin değerinin korunması ve sağlığa uygunluğuna özen gösterilmesi gerektiği vurgulanmasına rağmen yemek çeşidinin düşürülmesi öğrencilerimizin sağlıklı beslenmesini olumsuz etkileyecektir.

Taşıma kapsamındaki öğrencilerimize verilen öğle yemeklerinin teknik şartnamede belirtilen hususlara uygun verilmesinin sağlanmasını talep ederiz.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.