KamuMeb

Yüz Yüze Telafi, Tamamlama ve Uyum Eğitimi Tarihi Belli Oldu

EĞİTİM PERSONELİ

Bilindiği üzere 11 Mart 2020 tarihinde Türkiye'de etkisini gösteren Koronavirüs nedeniyle eğitime uzaktan eğitim şeklinde devam edilmişti. Ardından Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yaptığı açıklamalar doğrultusunda uzaktan eğitim süreci 19 Haziran 2020 tarihine kadar uzatılmıştı.

Uzaktan eğitimin 19 Haziran 2020 tarihinde sona erdikten sonra öğrenciler ve veliler nasıl bir yol izleneceğini merak ediyordu. Sonunda beklenen açıklama geldi.

Resmî eğitim ve öğretim kurumlarıni kapsayan yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.

Buna göre Yüz Yüze Telafi, Tamamlama ve Uyum Eğitimi, 31 Ağustos 2020 tarihinde Pazartesi günü başlayacak ve üç hafta sürecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; telafi eğitimlerinin destekleme ve yetiştirme kursları ile yıl içerisinde süreceğini ifade etti. 

Böylece öğrencilerin okula uyumuna, psikososyal desteğe, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerin telafisine yoğunlaşılmış olunacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA TV ve EBA internet uygulamasını mutlaka yüz yüze telafi eğitimlerle destekleyeceklerini belirtti.

Telafi Eğitimine ilişkin takvim yayınlandığında duyuracağız.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.