KamuMeb

Haziran Ayında Asgari Ücret Görüşmesi Yapılacak Mı?

EKONOMİ

22 Mart 2022 tarihinde Demiryol-İş Sendikası’nın Bolu ilinde gerçekleştirdiği İstişare Toplantısı’na katılan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU, önemli açıklamalarda bulundular.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, asgari ücret konusunda ''Yasada böyle bir yönetmelik yok. Ülkeyi yönetenler yasada değişiklik yapabilirler mi? Yaparlar. Biz de zevkle, keyifle o masaya Haziran ayında çağırırlarsa otururuz. Çağırmazlarsa bu kayıplarımızı Aralık ayındaki, Ocak ayından beri ne kayıp varsa masaya koyarız. Onu almadan da o meselenin altına imza atmayız.

Biz asgari ücreti Haziran ayında hiç görüşmedik. Bunun günü Aralık ayı. Aralık ayında taraflar toplanır. Biz konuyu müzakere ederiz. Aradan 4-5 gün geçti. Herkes konuşuyor. Dün bakan beye sordum. O da bunun günü Aralık ayı dedi. Şimdi resmi muhatap bakanlık, TÜRK-İŞ ve TİSK. Fiyat artışı pazarda var mı? Var. Markette var mı? Var. Kasapta var mı? Var. Domatesin, elektriğin, doğalgazın, benzinin nereye geldiğini hepimiz biliyoruz. Enflasyon her ayın başında açıklanıyor. O zaman her ayın başında enflasyon açıklandığı zaman bu enflasyon miktarını asgari ücretliye, emekliye vermek lazım.'' dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.