KamuMeb

Üst Fonlara Kaynak Aktarımına İlişkin Kararda Değişiklik (Karar Sayısı: 6565)

EKONOMİ

Üst Fonlara Kaynak Aktarımına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 6565) 17 Aralık 2022 Tarihli ve 32046 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlandı.

Ekli “Üst Fonlara Kaynak Aktarımına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’ın yürürlüğe konulmasına, 4749 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

ÜST FONLARA KAYNAK AKTARIMINA İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

MADDE 1- 5/2/2014 tarihli ve 2014/5932 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Üst Fonlara Kaynak Aktarımına İlişkin Kararın 4 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “fonlar” ibaresi “üst fonlar ve bunlar tarafından kurulan veya kurulacak üst fonlar” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Kararın 5 inci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “sonunda” ibaresinden sonra gelmek üzere “veya beşinci fıkra kapsamında” ibaresi eklenmiş, söz konusu maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(5) Bakanlık, sermayesinin yüzde ellisinden fazlası kamuya ait kurum ve kuruluşlar tarafından kurulan üst fonlara ve bunlar tarafından kurulan veya kurulacak üst fonlara bu maddenin ilk üç fıkrası hükümlerine bağlı kalmaksızın taahhüt verebilir.”

MADDE 3- Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.