KamuMeb

Okul veya Staja Başlama Tarihinin Sigortalılık Başlangıcından Sayılması (Kanun Teklifi)

EMEKLİ - SGK

KamuMeb.net - İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından TBMM'ne sunulan 2/946 Esas Nolu 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi detayları şöyle:

KamuMeb.net - 2/946 Esas Nolu 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifine göre Sosyal Sigortaları İşletmeleri Yönetmeliğinde (R.G.12.05.2010/27579 sayılı) 5 Aralık 2017 Tarih ve 30261 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yönetmelik ile değişikliğe gidilmiştir. 30261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yeni Yönetmeliğin 5. maddesi ile de 27579 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan eski Yönetmeliğin 11. maddesi değiştirilmiştir.

Yapılan bu değişikliğin ''Mesleki ve teknik eğitime, mesleki ve teknik ortaöğretim sırasında tamamlayıcı eğitim ya da alan eğitimine, staja veya bursiyer olarak göreve başladıkları tarihten itibaren sigortalı hak ve yükümlülükleri başlar.'' şeklindeki bölümü göz önüne alındığında, okul ve stajda geçen sürelerin hizmetten sayılacağı net olarak anlaşılmaktadır. Bu da çalışanların mağduriyetlerini giderecek bir ifadedir. Aynı ifadenin 5510 sayılı kanunda da yer alması halinde sorun tamamen çözülmüş olacaktır.

Kanun Teklifi ile, uzun vadeli sigorta kollarında okul veya staja başlama tarihinin sigortalılık başlangıcı sayılması ve buralarda geçen sürelerin hizmetten sayılması amaçlanmaktadır.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.