KamuMeb

2018 EKPSS Başvuru Kılavuzu

ENGELLİ - EKPSS

KamuMeb.net - Başvurularının 6-21 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacağı duyurulan, sınava geç başvuru tarihinin 13-14 Mart 2018 olarak belirlendiği 2018 EKPSS 22 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir. 2018 EKPSS Başvuruları başladı ve ÖSYM tarafından başvuru kılavuzu yayınlandı.

KamuMeb.net - Başvuruları 2-16 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak, geç başvuru tarihi 29-30 Mayıs 2018 olarak belirlenen 2018 EKPSS Kuraya ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. 

Ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar EKPSS'ye başvurabileceklerdir.

Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmak zorundadır.

Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesine sahip olanlar, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Eğitim Programı ile İş Okulu Eğitim Programı belgesine sahip olanlar, ortaöğretim düzeyinde EKPSS'ye, “Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi”ne sahip olanlar ise kuraya başvurabileceklerdir.

İnternet ile bireysel başvuru yapılabileceği gibi başvuru merkezlerine başvurarak da başvuru yapılabilir. EKPSS Sonuçları 17 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacak.

2018 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ve Kura Başvuru Kılavuzu

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Yorumlar (1)

Betul 6 Yıl Önce

Benim eşimde ekpps için bugün başvuruya gittiğinde kura için basvurularin mayısta olduğu söylenmiş arasındaki farkı anlamadım ?ikisi de ekpps degilmi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.