KamuMeb

Engelli Kamu Görevlilerine İzin Müjdesi

ENGELLİ - EKPSS

KamuMeb.net - Engelliler Haftası 10-16 Mayıs tarihleri arasındadır. Bu tarihlerde engelli kamu görevlileri izinli olup olmayacaklarını merak ediyorlar. Sonunda beklenen açıklama ortaya çıktı.

KamuMeb.net - Doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık sonucu engelli olarak yaşamına devam eden kişiler için özel bir gün olan Engelliler Haftası'nda engellilerin sorunlarını biraz olsun gündeme getirmek amaçlanmıştır. 10-16 Mayıs tarihleri arasında olan Engelliler Haftası için memur engellileri ilgilendiren bir açıklamayı haberimize taşıdık.

Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan B.02.0.PPG.0.12-320-20515 sayılı 3 Aralık 2002 tarihli 2002/58 sayılı Genelge ile 10 Mayıs 2018 tarihinde tüm engelli kamu görevlileri izinli sayılacak.

Söz konusu genelgede Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlülerin idari izinli sayılacağı, olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi özürlüler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacağı bildirilmiştir.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.