KamuMeb

Engellileri İlgilendiren Burs/Öğrenim Kredisi Başvuruları Duyurusu

ENGELLİ - EKPSS

KamuMeb.net - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak 1961 yılında kurulan ve yüksek öğrenim gören ve maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi amaçlayan tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi özel bütçeli ve sosyal amaçlı hizmet veren kurumdur.

KamuMeb.net - Yurt İçinde Eğitim Gören Öğrenciler İçin; Öğrenci Öğrenim/Katkı Kredisi ve Burs Ödeme Bilgileri, Öğrenim/Katkı Kredisi Borç Sorgulama, Burs ve Öğrenim Kredisi Alan Öğrenci Listesi(ÜNİVERSİTELER İÇİN), Kamu Kurum ve Kuruluşları Bursları, Üniversite Burs Kontenjan Girişi (Üniversiteler İçin), Yurt Ücreti Ödeme gibi e-Hizmetler bulunmaktadır.

Yurt Dışında Öğrenim Gören Öğrenciler İçin; Genel Bilgiler, Kredi Bursum Yattı Mı?, Kredi Borcunu Sorgula, Öğrenci Belgesi, Noter Kefaletname, Öğrenci Başarı Belgesi gibi e-Hizmetler bulunmaktadır.

Engellilerin her zaman yanında olan Kredi Yurtlar Kurumu'ndan yapılan açıklamada ''Burs/öğrenim kredisi müracaatında bulunup "%40 ve üzeri engelli" olduklarını beyan eden öğrencilerin durumları T.C. Sağlık Bakanlığı "Ulusal Engelliler Veri Bankası" üzerinden kontrol edilecektir. Engel durumuna ilişkin Ulusal Engelliler Veri Bankası'nda kaydı bulunmayan öğrencilerin başvuruları öncelik durumu olmaksızın değerlendirmeye alınacaktır. Bu sebeple 31 Ekim 2019 tarihine kadar %40 ve üzeri engel raporuna sahip öğrencilerin rapor aldıkları sağlık kuruluşlarına müracaat ederek rapor bilgilerinin Ulusal Engelliler Veri Bankası sistemine işlenmesini talep etmeleri büyük önem taşımaktadır.'' denildi.

KamuMeb.net - özel haber

Yorumlar (3)

MUZAFFER TURAN 5 Yıl Önce

Üniversitede okuyan iki cocuğum var bende engelim yuzde kırk raporum var yardımcı olursanız mumnum olurum

Abdulnasır 5 Yıl Önce

Engelli iş ilanları

Murat karataş 5 Yıl Önce

Emekli engelliyim

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.