KamuMeb

Kamuda Engelli İstihdamına İlişkin Soru Önergesi

ENGELLİ - EKPSS

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/41485 Esas Numaralı 19 Şubat 2021 tarihli Kamuda engelli istihdamına ilişkin Soru Önergesi İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu tarafından TBMM'ne sunuldu.

Engelliler için yapılmakta olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın sonuçlarının nihayetinde ortaya çıkan resmi raporlar ve veriler göstermektedir ki yapılan engelli istihdamı yeterli gelmemekte ve açık kotanın altında istihdam gerçekleştirilmektedir. Bu durum engellilerin özlük hakkını zedelemektedir.

Bu bağlamda;

1- Engelliler için kamuda açılan kadro iş gücü talebi için yeterli gelmemektedir. Resmi raporlarla da tescil edilmesine rağmen hangi gerekçeyle açık kota sayısının altında alım yapılmıştır?

2- Yasal kotadaki açık kadronun hangi zaman aralıklarında doldurulması planlanmaktadır?

3- Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile memuriyete atanan engelli personelin yetkin oldukları alanların dışında görevlendirilmesinin gerekçesi nedir?

4- Kendi alanlarından hariç özellikle Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev alan engellilerin mezuniyetleri ve uzmanlıkları hangi gerekçeyle göz ardı edilmektedir?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.