KamuMeb

SEDDK'dan 2024/4 Genelge

GÜNCEL

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 18 Ocak 2024 tarihinde Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin 15'inci Maddesinin Dördüncü Fıkrasının Uygulanmasına İlişkin Genelge (2024/4) yayınlandı.

Genelge, karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında tarife uygulama esasları hakkında yönetmeliğin 15’inci maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında poliçe düzenlemekten kaçınma hallerini düzenlemek amacıyla yayımlandı.

Amaç

MADDE 1- (1) Bu Genelgenin amacı, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin (Yönetmelik) 15'inci maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında poliçe düzenlemekten kaçınma hallerini düzenlemektir.

Dayanak

MADDE 2- (1) Bu Genelge, 5684 Sayılı Sigortacılık Kanununun 32'nci maddesinin ikinci ve dördüncü fıkralarına, 47 sayılı Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4'üncü maddesinin birinci fıkrasına ve Yönetmeliğin 15'inci maddesinin dördüncü fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.

Genelgeye https://seddk.gov.tr/upload/2024-4%20say%C4%B1l%C4%B1%20Genelge.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.