KamuMeb

Sokağa Çıkma Kısıtlaması ve Futbol Müsabakaları Açıklaması

GÜNCEL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 Eylül 2020 tarihinde yapılan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında sokağa çıkma kısıtlamaları ve futbol müsabakaları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının tekrar geri gelip gelmeyeceğine ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bilim Kurulumuz bu dönemde bir tavsiye kurulu. Bugüne kadar Bilim Kurulumuzun almış olduğu tavsiyeleri uygulama noktasında gayret içinde olduk. Bilim Kurulunun karar verici olmadığı bu anlamda söylenmiş bir cümle. Salgının kontrolden çıktığını asla söyleyemeyiz. Ama tedbirlere uyum noktasında hassasiyet göstermezsek sonucu farklı olabilir. Bazı illerimizde bu durumun daha belirgin olduğunu görüyoruz. Bu Ankara için özellikle söyleyenebilecek durum. Kayseri, Konya gibi illerimizde artış olduğunu, Konya'nın biraz daha stabil hale geldiğini söyleyebiliriz. Ankara'da bunun daha belirgin olduğunu görüyoruz. Kontrol dışına çıktığını asla söyleyemeyiz. Arkadaşlarımız yoğun bir gayretle çaba sarfediyorlar. Erken dönemde vakanın tespiti, filyasyon çalışmasının sahada yoğun yapılması. İlaç uygulamasını erken dönemde başlamak gibi bir yaklaşım da başka ülkelerde görmüyoruz. Ciddi sonuçlar aldığımızı, her gün sonuçları alma noktasında tabloda gösterdiğimiz zatürre oranı var. Zatüre oranının giderek aşağı doğru düştüğünü görüyoruz. Bu da erken dönemde ilaç uygulamasıyla oluyor." dedi.

Futbol Müsabakalarına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "futbolla ilgili olarak Bilim Kurulunda gündeme geldi. Bu dönemde belli bir döneme kadar belki ilk yarısı için müsabakaların seyircisiz olması şeklinde bir öneri var. Bunu söyleyebilirim. Yani seyircili olmaması, seyircisiz futbol müsabakalarının devam etmesi şeklinde Bilim Kurulunun önerisi var. Yaklaşımımız bu şekilde." dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.