KamuMeb

Annelerin İdari İzin Konusu Cumhurbaşkanlığı'na İletildi

KAMU PERSONELİ

Türkiye Kamu- Sen tarafından TKSGM.2021.10/108 sayılı Koronavirüsle (COVID-19) Mücadele Kapsamında Alınacak Tedbirler konulu Cumhurbaşkanlığı'na 16 Nisan 2021 tarihli bir talep yazısı iletildi.

Genel Başkan Önder Kahveci imzalı resmi yazıda ''COVID-19 salgınının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla kamu çalışanlarına yönelik alınacak tedbirleri içeren 2021/8 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 14 Nisan 2021 tarih ve 31454 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştır.

Genelgede, öngörülen diğer tedbirlere ek olarak Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç 10 yaş altında çocuğu olan kadın çalışanların idari izinli sayılacağı ifade edilmiştir.

Genelgede, karara rağmen birçok kurumda 10 yaşın altında çocuğu olan kadın çalışanlarımıza idari izin verilmediği ve mesailerinin diğer çalışanlarla aynı şekilde sürdürüldüğü yolunda şikayetler ortaya çıkmıştır. Bu dönemde yüz yüze eğitim ve öğretime de 8 ve 12'nci sınıflar hariç ara verildiği dikkate alındığında küçük çocuğu olan kadın çalışanlarımızın Cumhurbaşkanlığı Genelgesi hükmüne rağmen çalıştırılmasının büyük sorunlar doğuracağı açıktır. Salgının yayılım hızının düşürülmesi, daha sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturulması ve evde kalan küçük çocukların bakımı açısından büyük önem taşıyan bu kararın Genelgede belirtildiği üzere kapsam dahilindeki bütün illerde bulunan kurum ve kuruluşlarda istisnasız olarak uygulanması son derece önemlidir.

Bu bakımdan söz konusu Genelgenin ilgili hükmünün titizlikle uygulanarak ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.