KamuMeb

Günün Önemli Kararı (6 Eylül 2022)

KAMU PERSONELİ

Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atama Hakkında Karar (Karar: 2022/427) 06 Eylül 2022 Tarihli ve 31945 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlandı.

2022/427 Karar Sayılı Karara göre; 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4 üncü maddeleri gereğince Hırvatistan Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Mustafa Babür HIZLAN merkeze alınmış ve bu suretle boşalan Hırvatistan Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yavuz Selim KIRAN atanmıştır.

Yavuz Selim KIRAN Kimdir?

1 Ocak 1985 tarihinde Ordu Ünye'de doğan Yavuz Selim Kıran, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Evli ve bir çocuk babası olan Yavuz Selim Kıran; Dışişleri Bakanlığı Başdanışmanı, Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Danışmanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreterlik Müşavirliği, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevlerinde bulunmuştur.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.