KamuMeb

Kamu Kurumlarında Çalıştırılabilecek İç Denetçi Saylarında Değişiklik

KAMU PERSONELİ

28 Ekim 2021 Tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Yönetmelik Değişikliği ile Türkiye Büyük Millet Meclisindeki iç denetçi sayısı 5'ten 6'ya, Cumhurbaşkanlığındaki ç denetçi sayısı ise 3'ten 5'e çıkarıldı.

İç Denetçilerin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 4653) 28 Ekim 2021 Tarihli ve 31642 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlandı.

İÇ DENETÇİLERİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 26/6/2006 tarihli ve 2006/10654 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İç Denetçilerin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (1) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"1) Üst yönetici: 5018 sayılı Kanunun 11 inci maddesine göre tanımlanan üst yöneticiyi,"

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 13/A maddesinin birinci fıkrasının (1) bendinde yer alan "bakanlıklarda bakan ve üst yönetici, diğer idarelerde ise" ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Maliye Bakanlığınca" ibaresi "Hazine ve Maliye Bakanlığınca" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Maliye Bakanlığınca" ibaresi "Hazine ve Maliye Bakanlığınca" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 33 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Maliye Bakanlığınca" ibaresi "Hazine ve Maliye Bakanlığınca" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 49 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Maliye Bakanına" ibaresi "Hazine ve Maliye Bakanına" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 57 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Bakanlar Kurulu" ibaresi "Cumhurbaşkanı" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin eki Liste ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 9- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 10- Bu Yönetmelik hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

YÖNETMELİK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.