KamuMeb

Ön Lisans Sosyal Güvenlik Mezunlarının İstihdamına İlişkin Soru Önergesi

KAMU PERSONELİ

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/41706 Esas Numaralı 23 Şubat 2021 tarihli Ön lisans sosyal güvenlik mezunlarının istihdamına ilişkin Soru Önergesi CHP Adana Milletvekili MÜZEYYEN ŞEVKİN tarafından TBMM'ne sunuldu.

2021 yılı verilerine göre 3004 kodlu Ön Lisans Sosyal Güvenlik Bölümü Mezunlarının sayısı 18 bine ulaşmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) için özel eğitim almış Sosyal Güvenlik Bölümü mezunlarının ataması çok az sayı ile kısıtlanmaktadır. 2021 Ön Lisans KPSS Sınavı'na branş bazında ilk 1000, sıraya yerleşen 3004 nitelik kodlu hiç bir gencin ataması yapılmamıştır.

Atama sorunu yaşayan mezunlarla ilgili sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını saygılarımla arz ederim.

1- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) toplam kaç personelle hizmet vermektedir?

2- SGK'da personel açığı var mıdır? Varsa sayı kaçtır?

3- SGK'da memur açığı varsa neden atama yapılmayıp mevcut personelle mesai hizmeti devam ettirilmektedir?

4- SGK için özel eğitim almış 3004 kodlu Ön Lisans Sosyal Güvenlik Bölümü Mezunları neden atanamıyor? SGK dışında çalışabilecekleri alan veya kurum var mıdır?

5- Yaşanan bu pandemi sürecinde Sosyal Güvenlik Kurumlarının bu kadar yoğun çalışmasına rağmen yoğunluğun gidilmesi adına yeterli atamalar neden yapılmamaktadır?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.