KamuMeb

Resen Seçim Görevi Verilen Memurların Bakanlık Dağılımları (11 Mart 2024)

KAMU PERSONELİ

Eğitim Gücü-Sen tarafından 2024/253 sayılı Resen Seçim Görevi Verilen Memurların Bakanlık Dağılımları konulu 11 Mart 2024 tarihli resmi yazı Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na gönderildi.

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde görev alacak kamu çalışanları il genellerinde belirlenmektedir. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı çalışan öğretmen ve memurlardan da çok sayıda görevli tanımlanmıştır. Okul ve kurumlardan seçimlerde görev alacak gönüllü kamu çalışanı listesi daha önce temin edilmesine rağmen birçok il ve ilçede gönüllülük esasına bakılmaksızın resen görevlendirilmeler yapılmıştır. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı çalışan çok sayıda idari personel, öğretmen, memur ve şefler resen verilen görevlendirmeler sonucu mağdur olmuştur. Sendikamıza ulaşan bilgiler doğrultusunda Kanunen tüm Bakanlıklara verilmesi gereken resen görevlerin ağırlıkla Millî Eğitim Bakanlığına bağlı çalışan idari personel, öğretmen, memur ve şeflere verildiği görülmektedir.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığınca seçimde görev almak üzere resen görev verilen memurların Bakanlıklara göre dağılımları ile ilgili 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.