KamuMeb

Patates ile Kahvaltılık Tarifler

PRATİK TARİFLER

Pazar kahvaltısı diye başlık atarlar ya hani,niye bu tarifler cumartesi günü veya diğer günler yapılmıyormu :) sizlere şimdilik iki tarif veriyorum, devamı mutlaka gelecek ve onlarada diğer günlerin isimlerini vereceğim :) geçelim tariflerimize

Tava pizza tarifi ;Tavamızın her yerini güzelce yağlayalım ve 2 adet patatesi iri olacak şekilde rendeleyelim ve kısık ateşte tavamızın kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım. 

Başka bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağı, bir kase küp küp doğranmış sucuk ekleyin ve sotelemeye başlayın, 1 adet kapya biber, 1 adet yeşil biber doğrayıp biberler ölesiye kadar soteleyin, 1 tane kabuğu soyulmuş domatesi küçük küpler şeklinde doğrayıp pişene kadar işleme devam edin ( 1 çay kaşığı kadar salça ekleyin kıvam vermesi için), patatesleri alt üst edip diğer tarafınıda tavayı yağlayarak hazırlayın rendelenmiş kaşarı üzerine serpeleyin ve yaptığımız sucuklu karışımıda üzerine döküp ( çok kenarlarına doğru serpmeyin ki tavanıza yapışıp erimesin) tekrar kaşar rendesi yada mozzarella peyniri serpip tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edin bu işlem bittikten sonra alt kısmından biraz kaldırıp tereyağ ekleyin ki daha lezzetli olsun. Arzuya göre üzerine ketçap mayonez sıkabilirsiniz. 

Afiyet olsun

Patates röşti; 4 adet patatesi rendeleyip suyunu sıkalım ve karıştırma kabına alalım, 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ( oda sıcaklığında olacak) bir tutam tuz, karabiber, dilerseniz kekik ekleyip karıştırın. 

Fırın tepsisine yağlanmış kağıt serin ve bu karışımdan birer kaşık aralıklarla koyun daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin yaklaşık 25 dakika, dilerseniz kızarmasına yakın üzerine kaşar peyniri ince dilimler keserek koyabilirsiniz.. Afiyet olsun 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.