KamuMeb

Aile Hekimlerine Teşvik Ödemesi Yapılacak Mı?

SAĞLIK PERSONELİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişisel twitter hesabından 25 Ağustos 2022 Tarihli ve 31934 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 5988) ile ilgili bazı paylaşımlarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; yaptığı paylaşımlarda Aile Sağlığı Merkezi Çalışanları ve aile hekimlerini ilgilendiren açıklamalara yer verdi. Bakan Koca, Yönetmeliğe göre; aile hekimlerine teşvik ödemesi yapılacağının altını çizdi. İşte o paylaşımlar:

“Aile Sağlığı Merkezi çalışanları yeni imkânlardan yararlanacak mı?”

Evet. Aile Sağlığı Merkezi çalışanları hem destek hem teşvik ödemesi alacak.

“Aile hekimlerine teşvik ödemesi yapılacak mı?”

Evet. Aile hekimlerine iş yükü ile orantılı olarak teşvik ödemesi yapılacak. Bu teşvik, memur maaşına endeksli olarak, her yıl zam döneminde artacak.

“Değişen yönetmelikle Aile Hekimleri sabit taban ek ödemesi alacak mı?”

Evet. Yönetmelikteki değişiklikle, Aile Hekimlerine ayrım yapılmaksızın, memur maaşına endeksli bir destek ödemesiyle taban maaş artışı sağlanıyor.

“Aile Hekimliği niçin unutuldu?”

Hayıt. Bizce ''unutmanın'' sözü bile edilmemeli. Her şeyin bir arada yapılmamış olması bazı teknik sebeplere bağlı. Geniş anlamıyla şartların adil hale getirilmesi şeklindeki ilkemiz, yeni adaletsizlikler oluşturmasına karşı bir güvencedir. Kapsam dışı hekim kalmayacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.