KamuMeb

Ortaöğretim Mezunu Hemşire Atamaları TBMM Gündeminde

SAĞLIK PERSONELİ

Milletvekili Burcu Köksal aracılığıyla, Ortaöğretim mezunu hemşire atamalarına ilişkin 9 Nisan 2020'de TBMM'ye yazılı soru önergesi verildi. Ayrıca Aksaray Milletvekili Ayhan Erel'de TBMM Genel Kurulunda 100 bini aşkın atanamayan ortaöğretim hemşirelerinin isteklerini dile getirdi.

Ortaöğretim mezunu hemşire atamalarına ilişkin TBMM'ye verilen yazılı önerge:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

"Aşağıdaki belirtiğim sorularımın Sağlık Bakanı Sn. Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak, cevaplandırılmasını Anayasanın 98.inci Türkiye Büyük Millet Meclisi iç tüzüğünün 96.maddeleri uyarınca arz ederim.09/04/2020 Burcu KÖKSAL/ Afyonkarahisar Milletvekili. 

 1- Covid-19 salgını boyunca sağlık sektörünün olmazsa olmazı olan hemşirelerin tipki diğer sağlık emekçileri gibi canla başla mücadele ettiğini görüyoruz. Bu süreçte hemşirelik eğitimi almış saha deneyimi olan vatandaşlarımızın tedavisinde görev almak isteyen 120 binin üzerinde atama bekleyen ortaöğretim hemşireleri de vardır. Ancak Bakanlığınızca ortaöğretim mezunu hemşireler için atama sayısı 1627 olarak duyrulmuştur. Bu sayı atama bekleyen ortaöğretim hemşirelerinin sayısı düşünüldüğünde oldukça çok azdır. Hem (covid-19) salgınının boyutları ve bu salgından etkilenen ve etkilenmesi muhtemel vatandaşlarımız düşünüldüğünde hem de sağlık sektöründe çalişan mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan mevcut hemşirelerin sayısı düşünüldüğünde alım yapılacak ortaöğretim hemşirelerinin sayısının artırılması gerekmektedir. Bu konuda Bakanlığınızca kontenjan artırılması yönünde bir girişimde bulunulacak mıdır? 

Ortaöğretim mezunu hemşireler adil atama istiyorlar (Aksaray) AYHAN EREL Bir vakitler ülkemizin gözbebeği olan sağlık meslek lisesi hemşirelik mezunu 100 bini aşkın atanamayan ortaöğretim hemşirelerinin serzenişlerini yüce Meclisten seslendirmek istiyorum. Lisede dört yıl boyunca aldıkları bilgi, beceriyle sahalarda işini en iyi yapan bu hemşire adaylarımıza atama fırsatı verilmelidir.

Hem sahada hem de teoride gereken eğitimleri almışlar, birçoğu gönüllü olarak ek stajlar yapmışlardır. 14-15 yaşlarında insan sağlığının önemini kavramışlar, diplomalarında hemşire belirtilmesine rağmen, lisans hemşirelerden hep daha alt statüde görülmüşlerdir. KPSS’den aldıkları 80 puan bile atanmalarına yetmemektedir. Bu çocuklarımız, bilgi birikimleriyle ve tecrübeleriyle, devletin dört yıllık eğitiminin karşılığını devlete hizmetle ödemek istemektedirler, Bakanımızdan adil atama talep etmektedirler. Bu gençlerimizin ümitlerini, hayallerini öldürmeyelim " dedi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.