KamuMeb

Paramedik 5000 Kadro İstiyor

SAĞLIK PERSONELİ

KamuMeb.net - Acil durumlarda hastaya yada yaralıya ilk anda müdahale eden sağlık teknikerine paramedik denir. Paramedik, hastaya hasta hastaneye götürülene kadar devam eder.

KamuMeb.net - Ülkemizde 112 sağlık istasyonu başına düşen nüfus sayısı 30 bin 622 ve “Ocak 2018 tarihi itibari ile ülkemizde ambulans başına düşen nüfus sayısı 16 bin 415’dir. Paramedik; İlk ve Acil Yardım, Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikerliği, Acil Yardım, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım bölümlerinden oluşur. İlk ve acil yardım bölümü 2 yıllık bir önlisans programıdır. Paramedik bölümü ise 4 yıllıktır. 

Haziran ayında beş bin kadro isteyen Paramedikler twitterda oluşturdukları "Paramedik5000 Kadroİstiyor" hashtag ile seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Paylaşılan tweetler arasında güvenlik soruşturması nedeniyle ataması iptal edilenler mağdur olduklarını bildirdiler. 

Sarı yeleklerini tekrar giymek isteyenler personel yetersizliğinden dolayı açılamayan yüzlerce istasyonun olduğunu bir an önce gerekenin yapılmasını istediklerini belirttiler.

Paramedik; İlk ve Acil Yardım, Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikerliği, Acil Yardım, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım bölümlerinden oluşan Paramedikler bir an önce kadroya geçirilmelidir.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.