KamuMeb

Spor Psikologlarına İlişkin Soru Önergesi (29 Nisan 2021)

SAĞLIK PERSONELİ

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/44985 Esas Numaralı 29 Nisan 2021 tarihli Spor Psikologlarının Kadro Sayılarının ve Maaşlarının Artırılmasına Yönelik Çalışmalara İlişkin Soru Önergesi CHP Afyonkarahisar Milletvekili BURCU KÖKSAL tarafından TBMM'ne sunuldu.

Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü'nün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

1- Spor Psikologları, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesince Spor Uzmanı başlığı altında görev yapmakta ve ülkesinde hizmet etmektedir. Spor Psikologları üniversitelerin psikoloji bölümünden mezun olup üstüne spor psikolojisi eğitimi alma şartıyla bakanlığa alınmakta olup aynı bakanlık psikoloji mezunu olanları Psikolog unvanı ile istihdam etmektedir. Ancak, Spor Psikoloğu olarak işe alınanların brüt ücreti 3.712.36 TL iken Psikolog olarak işe giren meslektaşlarının aynı bakanlıkta brüt ücreti 4.734.37 TL olduğu doğru mudur? Doğru ise 666 Sayılı KHK'nın gereği olan eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı değil midir? Bakanlığınızca yaşanılan haksızlığın giderilmesi hususunda herhangi bir çalışmanız var mıdır?

2- Ülkemizde Spor Psikoloğu sayısı kaçtır?

3- Bakanlığınızca Spor Psikoloğu olarak açılan kadro sayısı yeterli midir? Kadro sayılarının artması yönünde bir çalışmanız var mıdır?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-44985s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.