KamuMeb

Temel Sorunlarımız 5 Başlık Altında Toplanıyor

SAĞLIK PERSONELİ

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’ı ziyaretinin ardından düzenlenen basın açıklamasında Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ''Ülkemiz genelinde görülen olumlu gidişat, Adıyaman’da da belirgin olarak hissedilmektedir. Koronavirüs süreci sağlık hizmetinin niteliği ve ulaşılabilirliği, sağlık altyapısının gücü ve sağlamlığı açısından Türkiye’nin dünyanın en iyi ülkelerinden biri olduğunu gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ulaştığımız seviyeyi daha da ileri taşımaya kararlıyız.

3 çeşit aşımız biliyorsunuz vatandaşımızın tercihine sunuluyor. Bu anlamda TURKOVAC aşımız da üretilmeye devam ediyor. Herhangi bir tedarik sorunun olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle bu dönemde vatandaşlarımızın, hele belli bir yaş üzerinde olan, ek hastalığı olan vatandaşlarımızın asla ve asla hatırlatmak dozlarını ihmal etmemeleri gerekiyor. Yani salgın bitiyor artık aşıya ihtiyaç kalmadı gibi düşünmemeliyiz.

Hastane yükünün çok azaldığını, 21 ilimizdeki yoğun bakımların kapatılmaya doğru gittiğini ve bu süreçte özellikle ilk pikten sonra şu an Türkiye'de hastane yükünün en az olduğunu dönemi yaşıyoruz.'' dedi.

Adıyaman Üniversitesi Konferans Salonu’nda tıp fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ''Temel sorunlarımız 5 başlık altında toplanıyor. Mesleğin saygınlık kaybı, şiddet, malpraktis, ücret başta olmak üzere özlük hakları ve çalışma ortamı kaynaklı olumsuzluklar. Mesleğimizdeki saygınlık kaybı, saydığım sorunların hepsiyle iç içe bir sorun. Fakat sadece onların yol açtığı bir sorun değil. Saygınlık kaybının, güncel sorunlardan çok daha gerilere uzanan yönleri, sosyal değişimle ilgisi var.

Sizleri çok iyi anladığımdan emin olun. Bu ülkenin, intern’ine, pratisyen hekimine, asistan hekimine, uzman hekimine, harçlık, ‘liracık’ değil, geçim kaygısı duymayacağı maaşı vermesi için elimden geleni yaptığımı bilmenizi isterim. Nöbet sorunu tam teşebbüs gerektiren, fakat çözümü iradeleri mevcut şartlarda aşan bir sorun. 36 saatlik nöbet, insani olmaktan dağlar kadar uzak. Çok ağır bir yük. Çalışma süresini maksimum 24 saatle sınırlandırmak istiyoruz. Ve hakkaniyetli ücret düzenlemesine gidilmesini amaçlıyoruz.'' dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.