KamuMeb

2022 Yılı e-YÖKDİL Sınavı Soru ve Cevapları YAYINLANDI

Sınav Haberleri

Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (e-YÖKDİL 2022) Başvuruları 6 Nisan-5 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınmıştı. Sınavdan sonra sınava ait soru ve cevaplar yayınlandı.

Saat 13.45'te başlayan ve 3 saat (180 dakika) süren 14 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen e-YÖKDİL 2022 Sınavı'nın soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı merak ediliyor. Sınavda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan test uygulanmış olup; sözlük ve sözlük görevi yapan yardımcı araçlar kullanılmamıştır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır.

İngilizce sınavlarında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. Bu sınavlarda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir.

e-YÖKDİL SINAVI DEĞERLENDİRME

Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınır, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden e-YÖKDİL puanları hesaplanır. Deneme sorular, değerlendirme işlemine dâhil edilmez. 

Sınavdan sonra sınav sorularının sadece %10’u yayımlanmakta, diğer sorular aday dâhil hiçbir kişi veya kurumla paylaşılmamaktadır.

Temel Soru Kitapçığı (%10) için //esinav.osym.gov.tr/deneme linkini tıklayınız.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.