KamuMeb

4688 Sayılı Yasa'da Tadilat Gerekli

TAŞERON İŞÇİ - SÖZLEŞMELİ PERSONEL

4688 sayılı yasada tadilat gerektiğini ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Onun için Çalışma Bakanlığı'na çağrıda bulunuyorum. Bizim bu toplu sözleşme düzenine itirazımız var. 6'ncı dönem Toplu Sözleşmesi’nden önce mutlaka ama mutlaka toplu sözleşme sistematiğinde gerekli tadilatların yapılması gerekiyor” demişti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamuda bir diğer soruna da dikkat çekerek kamuda sözleşmeli personel istihdamının ciddi bir problem ürettiğini belirtmişti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Sözleşmeli türü 41 çeşide ulaştı. Onun için 41 kere maşallah diyemiyoruz 41 kere vah diyoruz. Kamuda sözleşmeli sayısı 400 bini aştı. Kamudaki sözleşmeliler arasındaki özlük hakları farklılığı da 20’yi buldu. Bu konunun da gündeme alınması gerekiyor. Kılık-kıyafet konusunun gündeme alınması gerekiyor. Yardımcı hizmetler sınıfının, genel idare hizmetler sınıfına aktarılma konusu var. Bunları gündeme getirmeye devam edeceğiz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da mutlaka bu konulara kulak kabartmalı.” demişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.