KamuMeb

Kadroya Geçen Taşeron Personelin Başka Bir Kuruma Geçici Olarak Görevlendirilme Durumu

TAŞERON İŞÇİ - SÖZLEŞMELİ PERSONEL

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından E-74073113-010.99-63422 sayılı 2 Mart 2022 tarihli görüş yazı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gönderildi.

İdari İşler Başkanı Dr. Metin Kıratlı imzalı resmi yazıda ''375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin geçici 23'üncü maddesi uyarınca Bakanlığınız bünyesinde sürekli işçi kadrosuna geçirilen personelin mezkur Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 25'inci maddesi kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici olarak görevlendirilip görevlendirilemeyeceğine ilişkin görüş talep edilen 30 Aralık 2021 tarihli ve E-83786102-700-51929 sayılı yazınız incelenmiştir.

Bilindiği üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23'üncü maddesinin beşinci fıkrasında; ''sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, birinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece ve çalıştırdıkları teşkilat ve birimde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilebilir...'' denilmek suretiyle sürekli işçi kadrolarına geçirilenlerin, yalnızca kadroya geçirilmeden önce çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde, geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere, istihdam edilebilecekleri açıkça ifade edilmiştir.

Bu itibarla, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23'üncü maddesi uyarınca Bakanlığınız bünyesinde sürekli işçi kadrosuna geçirilen personelin mezkur Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 25'inci maddesi kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici olarak görevlendirilebilmelerine imkan bulunmamaktadır. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.