Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Bedelli Askerlikte Af Çalışması Var Mı?

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "bedelli askerlik ile ilgili bildiğiniz gibi yeni bir kanun yapıldı. 1927’de çıkarılan kanun delik deşik olmuştu. Bir bütünlük olsun, bir adalet, eşitlik olsun diye partilerimizi de ziyaret etmek suretiyle, teferruatlı bir çalışmadan sonra bir kanun gerçekleşti. Bu kanun Haziran ayında çıktı ve Kasım ayına kadar da bedelli gençlerimizin müracaatı söz konusuydu. Müracaat etmediler, şimdi af diyorlar. 1927’den beri yönetilemez hale gelen askerlik kanundaki duruma düşmemek için şuanda bizim bir af çalışmamız yok. Durumu takip ediyoruz." dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "MKE’nin kadro meselesiyle alakalı biz kendi içimizde bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürdük, belirli bir aşamaya getirdik. Ama bunun sadece MKE tarafından uygulanmaya konulduğunda diğer benzer kurum ve kuruluşlara da emsal olacağı cihetle yeni bir problemler çıkmasın diye şuanda bakanlıklar arası bir çalışma başlatıldı. Bakanlık olarak bizim çalışmamız hazır, diğer bakanlıkların çalışmasının tamamlanmasını müteakip, eşit işe eşit hak çerçevesinde bu da önümüzdeki dönemde sonuçlanacaktır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.