Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Bir Üst Rütbeye Yükselen, Görev Süresi Bir Yıl Uzatılan, Emekliye Sevk Edilen General, Amiral, Albaylar

Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general/amiral ve albaylardan; bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluktan emekliye sevk edileceklerin durumları görüşülerek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın onayı ile karara bağlanmıştır.

30 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olmak üzere; 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiştir. 40 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 313 albayın görev süreleri ise iki yıl süre ile uzatılmıştır. 38 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olarak emekliye sevk edilmiştir. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar GÜLER’in yaş haddi ve görev süresi bir yıl uzatılmıştır. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan ÖZBAL ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan KÜÇÜKAKYÜZ, kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildiklerinden, Donanma Komutanı Oramiral Ercüment TATLIOĞLU Deniz Kuvvetleri Komutanı, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla GÜLAN Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atanmışlardır. Halen 264 olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla 273 olacaktır.

30 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olmak üzere; Hv.K.K.lığından Korgeneral Ziya Cemal KADIOĞLU Orgeneralliğe, K.K.K.lığından Tümgeneraller Yılmaz YILDIRIM ve Bahtiyar ERSAY Korgeneralliğe, Hv.K.K.lığından Tümgeneral İsmail GÜNAYDIN Korgeneralliğe terfi ettirilmişlerdir. K.K.K.lığından Tuğgeneraller Osman AYTAÇ, Mustafa KOŞAN, Tamer ATAY, Alparslan KILINÇ, Fethi OLTULU ve Sinan EREN Tümgeneralliğe; Dz.K.K.lığından Tuğamiraller Rafet OKTAR, Erhan AYDIN ve Nihat BARAN Tümamiralliğe; Hv.K.K.lığından Tuğgeneraller Ergin DİNÇ, Kadircan KOTTAŞ ve Ali ÖZMEN Tümgeneralliğe terfi ettirilmişlerdir.

Bir üst rütbeye yükselen, görev süreleri uzatılan general, amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Devletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz.

Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak emekliye ayrılacak olan general, amiral ve albaylara hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinin aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederiz.

Terfi Kararları

Uzatma Kararları

Emeklilik Kararları

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.