Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimlerinde Okullar Tatil Mi? Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Ödenecek Mi?

28 Mayıs 2023 Seçimlerinden sonra oy sayma işlemlerinin uzayacak olması nedeniyle okullar 29 Mayıs 2023 tarihinde tatil edildi. Söz konusu açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi.

TRT Haber canlı yayınına katılan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinin ardından 29 Mayıs'ta okullara bir gün ara verileceğini, öğretmenlerin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

 Şimdi merak edilen konu, 28 Mayıs 2023 tarihinde öğretmenlere ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceği konusudur.

Kamu Görevlilerinin Geneline Ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali Ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 Ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmesinin İkinci Bölümü "Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme" kısmının "Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller" başlıklı 2 maddesinde; "(1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar." hükmüne yer verilmiştir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.