Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

2024 Yılı Şevval Ayı ​​Umre Tur Tarihleri ve Fiyatları

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre hac ve umre ile ilgili detaylar belli oldu. Birinci tur 13-14 Nisan tarihlerinde başlayacak ve 27-28 Nisan tarihlerinde sona erecek, ikinci tur ise 18-19 Nisan'da başlayıp 02-03 Mayıs'ta tamamlanacak. 

A- BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİ

1. Umreye gitmek isteyenler ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile Hac ve Umre Muhasebe Koordinatörlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin olarak yatıracaklardır.

2. Ücretler Halk Bankası, Vakıf Bankası, Ziraat Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası Şubelerinden yatırılabilecektir.

3. Ücretini yatıran umre yolcuları İl/ilçe müftülüğüne müracaat ederek veya elektronik ortamda e-devlet üzerinden kayıtlarını yapabileceklerdir.

4. Umre yolcusu 2023-2024 umre kayıt form dilekçesini 2 nüsha halinde doldurarak ilgili müftülüğe teslim edecektir.

5. Müftülüğe geçerlilik süresi en az bir (1) yıl olan pasaport teslim edilecektir.

6. Umre yolcusu banka dekontu ile birlikte il sağlık müdürlüklerince belirlenen sağlık merkezlerinden birine giderek, Konjuge Meningokoksit Menenjit aşısını yaptıracak ve aşı kartını umre süresi boyunca yanında bulunduracaktır.

NOT:

1- Kayıtlar için acele ediniz, kontenjanlar son başvuru tarihinden önce dolabilmektedir.

2- Uçakların gidiş geliş tarihlerinde yoğunluk, slot durumu veya olağan dışı durumlar ve diğer etkenler sebebiyle değişiklik olabilmektedir. Bu gibi istisnai durumlarda Kafilelerin uçuşları broşür dışına çıkılarak en fazla 7 gün önce veya sonrasına planlama yapılabilecektir.

3- Herhangi bir sebeple umre vizesi alındıktan sonra vazgeçen ziyaretçilerden umre vize ücreti kesintisi yapılacaktır.

4- Aynı ilden kayıt yaptırıp farklı havalimanı seçenler iç hat bağlantısı imkanı olmaması durumunda kayıt yapılan ilin seyahat şartlarına uygun hareket edecektir.

5- Diyanet İşleri Başkanlığı belirtilen programların iptaline, gidiş-dönüş tarihlerinde değişiklik yapmaya ve gerekli hallerde her türlü tedbiri almaya yetkilidir.

B- UMRE YOLCULARINA VERİLECEK HİZMETLER

1. Mekke - Medine Otel Konaklama
2. Yiyecek, İçecek
3. Cidde - Mekke - Medine arası ulaşım
4. Uçak Bileti
5. Vize Alımı
6. Mekke Servis Hizmeti
7. Mekke ve Medine Ziyaret Yerleri

C- UMRE YOLCULARINA VERİLECEK ESER VE MALZEMELER

1. Kur’an-ı Kerim
2. Umre Yolcusu Rehberi, Tavaf ve Sa’y duaları
3. Seyahat El Çantası
4. Seccade
5. Tespih ve Sırt Çantası
6. Maske

Programa https://hacumre.diyanet.gov.tr/Documents/2024SEVVALUMRE.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.